Ce trebuie sa stii inainte de a te supune unei rinoplastii

Oamenii aleg sa apeleze la o rinoplastie din diferite motive. Unii isi doresc aceasta interventie pentru a-si imbunatati aspectul estetic al nasului. Ei pot fi nemultumiti de dimensiunea, forma sau simetria nasului lor si doresc sa obtina un aspect mai echilibrat. Unii se nasc cu deformari nazale congenitale, cum ar fi un palat despicat. Iar altii au un sept deviat sau alte probleme structurale ce ii impiedica sa respire confortabil.

Pentru unii oameni, nemultumirea fata de aspectul nasului le poate afecta semnificativ increderea si stima de sine. Rinoplastia, din fericire, poate ajuta la imbunatatirea imaginii de sine si a increderii generale, crescand considerabil calitatea vietii.

Inainte de o rinoplastie, insa, este important sa te pregatesti pentru operatie. Iata cateva sfaturi!

Cere chirurgului plastician la care apelezi fotografii ale pacientilor operati de el.

Potrivit estimarilor, unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii isi doresc o rinoplastie este acela ca vor sa aiba un nas mai drept si mai simetric. Multi oameni apeleaza la rinoplastie pentru ca nu le place felul in care arata nasul lor, de aceea, este important ca medicul la care apelezi sa aiba o experienta vasta in chirurgia estetica faciala si rinoplastie. Din fericire, la noi in tara exista cativa medici chirurgi plasticieni foarte buni in efectuarea operatiilor de rinoplastie, printre ei gasindu-se si renumitul dr. Serban Porumb. Medic primar chirurgie plastica si reconstructiva, doctorul Serban Porumb are o experienta internationala de exceptie, acumulata in peste 23 de ani de activitate, avand mai bine de 12 000 de interventii chirurgicale la activ.

Vorbeste cat mai deschis cu chirurgul tau plastician.

Cand iei hotararea de a te opera la nas, trebuie sa te asiguri ca gasesti cel mai potrivit chirurg plastician pentru interventie.

Inainte de orice procedura chirurgicala, adreseaza medicului toate intrebarile pe care le ai, cum ar fi daca operatia este o optiune potrivita pentru tine, ce tehnica chirurgicala intentioneaza sa foloseasca si care este rata de satisfactie a pacientilor anteriori. Chirurgul, cu siguranta, va fi incantat sa iti raspunda la toate intrebarile tale si sa iti ofere cat mai multe sfaturi.

Acest lucru te va ajuta sa te asiguri ca atat procedura, cat si medicul care o efectueaza sunt ceea ce ai nevoie.

Vei avea nevoie de cel putin doua saptamani de odihna dupa rinoplastie.

Rinoplastia este una dintre cele mai complicate forme de chirurgie estetica faciala. Recuperarea poate dura pana la doua saptamani, in functie de amploarea interventiei chirurgicale. Va trebui sa iti iei aceasta perioada de concediu.

De asemenea, este important ca in acest interval de timp porti o atela nazala si sa nu iti sufli nasul, deoarece acest lucru poate afecta negativ rezultatele interventiei chirurgicale.

Un alt lucru pe care va trebui sa il respecti este acela de a te odihni si a dormi cu capul ridicat.

Poate dura chiar si un an pentru a vedea rezultatul final al rinoplastiei.

Desi vei fi inca umflat, ar trebui sa poti vedea modificari in forma nasului imediat dupa indepartarea atelei – la aproximativ 1-2 saptamani dupa operatie.

Este posibil sa ai o umflare minora, persistenta, timp de cateva luni dupa interventie. Rezultatele finale ale rinoplastiei pot sa nu fie vizibile pana la un an, uneori chiar mai mult. In acest timp, umflarea va disparea treptat, iar pielea si tesuturile moi din jurul nasului se vor contracta si se vor adapta la cadrul modelat al nasului tau.

About The Author