Cum să te simți mai bine fizic și mental? Câteva idei pentru o viață sănătoasă

Te simți obosit, lipsit de energie și stresat? Conform unor studii realizate în 2023 pe trei continente, unul din cinci adulți suferă de oboseală cronică. Nici nu este de mirare acest rezultat, pentru că trăim un ritm alert în care stresul și responsabilitățile sunt la ordinea zilei. Cu toate acestea, nu înseamnă că lucrurile nu se pot schimba. În bine! Cu mici schimbări simple în stilul tău de viață, te vei simți mai plin de viață și de energie. Iată câteva idei pe care le poți aplica.

Fă cât mai multă mișcare

Peste tot auzim cât de importantă este mișcarea. Și chiar ar trebui să ținem cont de sfaturile celor care ne îndeamnă să facem mișcare. Activitatea fizică îmbunătățește sănătatea fizică și eliberează endorfine. Astfel, te vei simți mai fericit și mai relaxat. Chiar și o scurtă plimbare va avea un impact pozitiv asupra stării tale de bine. Dacă te simți obosit sau copleșit și te confrunți cu dureri musculare după exerciții, te poți relaxa masând zonele dureroase cu creme antiinflamatorii ce conțin ingrediente naturale. 

Alege-ți alimentația cu mai multă atenție

Alimentația are un impact major asupra felului în care te simți fizic și mental. Deși este tentant să consumi mici gustări nesănătoase, încearcă să le înlocuiești cu fructe. Consumă, de asemenea, mai multe proteine și legume, deoarece sunt bogate în nutrienți și te vor ajuta să ai o stare de sănătate mai bună. Ajută-ți organismul și cu suplimente alimentare pentru a-ți completa dieta și a-i oferi corpului nutrienții de care are nevoie.

Urmează o cură de detoxifiere atunci când simți nevoia

Corpul tău este expus zilnic la toxine din mediu, alimente sau produse de îngrijire personală. O cură de detoxifiere cu suplimente naturale te-ar putea ajuta să elimini aceste toxine și să-ți revitalizezi organismul. Combinată cu o alimentație sănătoasă și hidratare corespunzătoare, detoxifierea îți va permite să te simți mult mai bine, atât fizic, cât și mental.

Alocă-ți timp ție

Cea mai mare greșeală pe care o facem, în special atunci când ne întemeiem o familie, este faptul că uităm să avem grijă de noi. Asigură-te așadar că-ți acorzi atenția de care ai nevoie. Alocă-ți zilnic cel puțin 10 minute pentru a te relaxa și a te reconecta cu tine. Nu trebuie să fie nimic complicat. Scrie într-un jurnal, ascultă acea muzică pe care nu o asculți în prezența altora sau meditează. Fă ceea ce îți place.

Practică exerciții de respirație

Când te simți stresat, respirația este cea care te ajută să te controlezi. Dar avantajul respirației efectuate controlat nu se rezumă doar la relaxarea minții, ci și la relaxarea corpului. Practică zilnic exerciții de respirație pentru a te destinde. Adoptă o poziție confortabilă, cu umerii relaxați și ochii închiși. Închide ochii, inspiră pe nas, lasă abdomenul să se extindă și expiră lent. Repetă acest exercițiu ori de câte ori nu te simți bine.

Amintește-ți că este important să ai grijă de tine pentru a fi alături de cei dragi când au nevoie. Fă din sănătatea ta o prioritate, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Nu poți adopta toate schimbările peste noapte, dar în timp, vei reuși. Fii o persoană perseverentă și bucură-te de viață.

About The Author