Cum ai grijă de tenul sensibil, în doar câțiva pași

În special dacă ai tenul sensibil, rutina ta de skincare este ceva mai aparte, de aceea am decis să ne ocupăm puțin de acest aspect si sa iti spunem despre cremele hidratante necesare.

Reprezentantele sexului frumos au fost și vor fi mereu în căutarea perfecțiunii în ceea ce le privește. Își doresc o podoabă capilară de invidiat, o siluetă perfectă, dar și un ten lipsit de imperfecțiuni, care să arate mereu impecabil. Destul de ”modeste” dorințele, nu-i așa? Cert este că dintotdeauna demnele urmașe ale mamei Eva au dorit să aibă parte de un ten luminos, fără cicatrici sau semne ale îmbătrânirii. De aceea, nu s-a precupețit niciun efort în încercarea de a găsi acele soluții pentru îndeplinirea acestor cerințe. Din păcate, suntem cu toate diferite, ceea ce înseamnă că și felul în care arată pielea noastră este la fel de divers. O bună rutină de îngrijire a tenului face minuni în acest sens însă, cu condiția să respecți anumite reguli despre care îți vom aminti și noi în rândurile de mai jos. În special dacă ai tenul sensibil, rutina ta de skincare este ceva mai aparte, de aceea am decis să ne ocupăm puțin de acest aspect si sa iti spunem despre cremele hidratante necesare.

 

Cum recunoști tenul sensibil?

 

Dacă te confrunți frecvent cu piele iritată, roșeață și tenul se usucă foarte repede, atunci nu mai ai ce întrebări să îți pui. Este clar că ai tenul sensibil și de aceea trebuie să îi acorzi atenția cuvenită dacă îți dorești ca aspectul tău să fie unul plăcut. Acest tip de ten poate fi ceva mai dificil de îngrijit, în special dacă neglijezi cât de importante sunt unele etape pe care trebuie să le parcurgi, și mai ales uiți cât de importante sunt vizitele la medicul specialist, care îți va oferi de fiecare dacă cele mai bune recomandări în ceea ce te privește. Dar hai să lăsăm totul la o parte și să ne ocupăm acum de ce presupune îngrijirea pe care trebuie să o oferi tenului tău sensibil.

 

Apa termală nu trebuie să îți lipsească

 

Dacă este un produs care nu trebuie să îți lipsească atunci când ai tenul uscat sau sensibil, aceasta este apa termală. Aceasta trebuie folosită atât dimineața, cât și seara, dar numai după ce te-ai demachiat în mod corect. Apa termală trebuie folosită nu doar în zona întregii fețe, ci și pe gât și pe decolteu. Pentru rezultate deosebite, apelează la degete pentru un ușor masaj facial, iar rezultatele pozitive nu vor întârzia să apară.

 

Nu uita de demachiere

 

Indiferent dacă ești sau nu obosită, dacă te-ai machiat sau nu în acea zi, nu îți încheia seara fără o demachiere corectă. Ai nevoie de o apă micelară de bună calitate, care trebuie aplicată în special în zonele cu probleme cu ajutorul unei dischete demachiante. Atenție însă să nu agresezi și mai mult tenul sensibil, așa că folosește mișcări delicate și fine.

 

Creme tratament speciale pentru tenul sensibil

 

În rutina ta de îngrijire trebuie să se regăsească și aplicarea de creme tratament pentru tenul sensibil. Optează pentru produse naturale, cum sunt cele de la Eladerm, special concepute în acest sens, în care nu se regăsesc substanțe cu posibil efect alergen sau iritans, și nici parfum.

 

Produse hidratante care îți calmează pielea iritată

 

Niciodată nu uita nici de produsele hidratante, esențiale în rutina de skincare a tenului sensibil. Acestea au rolul de a mai calma pielea iritată, așa că sunt de neînlocuit. Loțiunea tonica hidratantă Eladerm cu acid hialuronic, factor de hidratare și extract de castravete este cea care ne-a atras atenția. Atunci când o folosești în mod corect și susținut, această loțiune îți calmează tenul, oferindu-i acea catifelare pe care ne-o dorim cu toatele. Totodata, ingredientul Moisturizing Factor reface factorul natural de hidratare pentru a menține cel mai bun nivel de umiditate in piele, în timp ce extractul de castravete nu doar că îți oferă o senzație de răcorire a pielii, dar are și un puternic efect antioxidant ș de reglare a pierderii apei trans-epidermice.

 

Eladerm, un nume pe care trebuie să îl ții minte

 

Am amintit ceva mai sus despre produsele Eladerm, care ne-au atras atenția. Este vorba despre unele care țin de o companie românească din Alba Iulia, înființată în anul 2016, după doi ani de cercetare. Produsele dezvoltate aici sunt unele dermatocosmetice, aflate la granița dintre medicament și produs cosmetic.

Proiectul a început pornind de la dorința unui tânăr farmacist de a crea produse formulate corect și care să acționeze țintit asupra unor probleme ale pielii. Dermato-cosmeticele Eladerm se găsesc pe piața din România încă din anul 2016 și încă de atunci au avut un impact pozitiv asupra nevoilor celor care le-au încercat și care au devenit clienți fideli.

Gama de produse Eladerm nu este una limitată, ci una care se dezvoltă constant, în funcție de nevoile din piață. În prezent, produsele lor se adresează persoanelor care se confruntă cu probleme ale tenului precum: ten uscat/deshidratat sau sensibil, ten gras, ten cuperozic, riduri, pete pigmentare, dermatită, psoriazis etc. În formularea produselor sunt utilizați activi care beneficiază de studii clinice pentru fiecare afecțiune în parte. Acești activi sunt încorporați în baze de unguent alcătuite din compuși noi pentru piața românească. Dacă ești curioasă să afli mai multe, poți intra pe site sau îi poți urmări pe rețelele de socializare!

 

 

About The Author