Tipuri de unguente pe care trebuie sa le ai mereu in casa

xr:d:DAF9nsDMuYQ:2,j:2758874366876835193,t:24022314

Pe langa trusa obisnuita de prim ajutor, oricine trebuie sa aiba in casa o trusa de medicamente cuprinzatoare. Trusa generala poate contine pastile de care poti avea in anumite situatii, dar si anumite unguente care pot fi de mare ajutor si a caror lipsa poate fi usor observata in situatiile cu adevarat delicate.

De exemplu, un unguent cicatrizant poate fi extrem de folositor in unele situatii, precum si unguentele pentru mancarimi, iritatii sau arsuri. Nici unguentele antiinflamatoare nu trebuie sa lipseasca din trusa de medicamente.

Vrei sa afli mai multe despre acestea? Continua sa citesti!

Unguent antiinflamator

Inflamatiile, dar mai ales durerea asociata cu vanataile, leziunile si intinderile musculare pot fi calmate cu ajutorul unguentelor antiinflamatoare. Acestea sunt utilizate mai ales pentru a calma durerile musculare, in special cele de spate care par sa fie din ce in ce mai comune in ultimii ani.

Unguent cicatrizant

Un astfel de unguent este utilizat pentru a accelera procesul de vindecare a ranilor si de a minimiza aparitia cicatricilor. Desigur, acest proces este unul natural, dar exista situatii in care ranile se vindeca mai lent – de exemplu, atunci cand zona afectata este supusa efortului sau actiunii factorilor externi.

Acest unguent poate fi folosit si pentru cicatricile cauzate de acnee sau varicela, de exemplu.

Unguent pentru arsuri

Arsurile minore sunt destul de comune si pot afecta stratul superior al pielii pe termen lung. Totodata, acestea provoaca disconfort in activitatea de zi cu zi. Din fericire, poti apela la un unguent pentru arsuri care va diminua simptomele si va sustine vindecarea corespunzatoare a pielii.

Spre deosebire de un unguent cicatrizant, unguentele pentru arsuri au rolul de a calma durerea – de a raci oarecum zona afectata.

Unguente antifungice

Infectiile fungice sunt extrem de comune, mai ales in perioada calda a anului, intrucat acestea se dezvolta foarte repede atunci cand transpiram. Asadar, infectiile fungice aparute la nivelul pielii sunt tratate in mod eficient cu ajutorul unui unguent antifungic. Acesta actioneaza asupra zonei afectate, eliminand infectia in profunzime.

Daca infectia fungica nu pare sa treaca in urma utilizarii unui unguent, este recomandat sa apelezi la un medic specialist.

Unguente pentru iritatii si mancarimi

Aceste unguente pot preveni nevoia de a utiliza un unguent cicatrizant. Un unguent pentru iritatii si mancarimi va calma pielea si va elimina dorinta de a te scarpina excesiv, astfel prevenind ranile si cicatricile.

Acesta poate fi folosit in cazul piscaturilor de tantari sau de paianjeni, de exemplu.

Unguente antibacteriene

Unguentele antibacteriene au rolul de a preveni infectiile si pot fi totodata si cicatrizante, in functie de produsul ales. Poti alege, de exemplu, un unguent cicatrizant care sa prezinte caracteristici antiinflamatorii, antibacteriene, cicatrizante si stimulante pentru procesul de reepitelizare a tesuturilor, pentru actiune complexa asupra unei rani sau leziuni, care garanteaza vindecarea completa si eficienta a acesteia.

Un asemenea unguent cicatrizant poate fi gasit in oferta magazinului online de cosmetice si dermatocosmetice TISFarmaceutic.ro. Produsele TIS pot fi gasite in trusele de medicamente ale multor romani datorita extractelor naturale pe care le contin. De exemplu, un unguent cicatrizant TIS contine extracte de tataneasa, patlagina, galbenele si sunatoare – extracte cunoscute pentru eficienta lor asupra procesului de vindecare!

About The Author