Cum sa pui “regimul” intr-un regim de slabire? Sfaturi esentiale!

regim de slabire

Conform definitiei, un regim este un sistem de norme sau de reguli proprii. In cazul alimentatiei, termenul se refera la totalitatea regulilor impuse modului de viata sau de alimentatie. Apoi, trebuie luata in calcul si definitia regimului alimentar, anume folosirea de alimente si bauturi conform regulilor impuse de conditiile de sanatate (sau de boala).

Prin urmare, nu este foarte usor sa pui la punct un regim de slabire, mai ales cand se pune problema unui regim eficient, sanatos si rapid, desigur. Exista, totusi, cateva trucuri la care poti apela pentru a imbunatati modul in care urmezi un asemenea regim.

Alege un regim de slabire potrivit, care nu iti pune in pericol sanatatea

Evident, trebuie sa alegi un regim de slabire care sa nu aiba efecte negative, nici pe termen scurt si nici pe termen lung. Greutatea optima ar trebui sa poata fi atinsa prin metode 100% sanatoase, chiar daca acestea nu sunt la fel de rapide ca anumite trucuri pe care le poti aplica (sau produse la care poti apela).

Pentru a slabi, regula de baza este sa reduci aportul zilnic de calorii si sa maresti nivelul de activitatea fizica, anume sa cresti numarul de calorii pe care il arzi. Totusi, acest lucru nu poate fi suficient!

Regim corespunzator – alimentar si nu numai

Trebuie sa ai un stil de viata cat mai sanatos cu putinta. Acest lucru implica aplicarea definitiei termenului regim alimentar si asupra somnului, nivelului de stres si hidratarii, printre altele. Ar trebui sa dormi in jur de 7-8 ore pe noapte, sa eviti stresul (acesta ducand la gustari inoportune) si sa consumi in jur de 2 litri de lichide in fiecare zi.

Acestea sunt doar cateva dintre lucrurile care nu au nicio legatura cu alimentatia, dar care pun bazele unui regim de slabire cu adevarat eficient.

Tine evidenta regimului de slabire – rezultate vizibile

Pentru rezultate cu adevarat vizibile trebuie sa poti vizualiza modul in care ajungi la ele. Mai exact, este recomandat sa tii evidenta unui regim de slabire, anume a activitatilor realizate pentru a slabi. Progresul trebuie urmarit cu atentie, in primul rand pentru a te asigura ca lucrurile pe care le faci functioneaza cu adevarat.

Poti tine un jurnal, dar poti apela si la aplicatii moderne care iti permit introducerea tuturor datelor care tin de alimentatie si de stil de viata cu ajutorul telefonului mobil. Aceasta activitate te poate ajuta sa stai departe de comportamentele negative – gustarile sau depasirea aportului de calorii recomandat, de exemplu.

Rabdare, persistenta, disciplina, motivatie

Ai nevoie de toate acestea pentru a putea urma un regim de slabire, pentru a atinge greutatea dorita si mai apoi pentru a putea mentine greutatea respectiva. Astfel, inainte sa incepi un regim, este recomandat sa pui accentul pe aceste calitati.

Suna greu, pentru ca este. Daca iti lipsesc rabdarea si disciplina, este posibil ca regimul de slabire sa se sfarseasca prematur. Tocmai din acest motiv, inainte de a urma un nou regim alimentar sau de a-ti schimba stilul de viata complet in baza unui plan, asigura-te ca ai putin din cele mentionate – rabdare, persistenta, disciplina si motivatie.

In schimb, daca ai nevoie de produse specializate care sa te ajute sa slabesti, poti apela la NUPO. Dieta VLCD recunoscuta la nivel european iti pune la dispozitie produse de marca proprie concepute in mod special pentru a sustine pierderea in greutate intr-un mod eficient si sanatos!

About The Author